Düşünce fotoğrafçılığı

Bu yeti insanın sınırlarını zorlayan psişik güçlerden biri. Şu ana kadar sadece Ted Serios tarafından başarılabilmiş ve tarihe geçmiştir. Fotoğraf filmleri üzerinde, paranormal yetilerin kullanılmasıyla, görüntüler oluşturmak veya zihinsel imaj tekniğidir. İnsan beyni, yoğun konsantrasyonla çeşitli şiddetler imajlar ve fikirler yayınlayabilir. Bu konsantrasyonun film şeritleri üzerine odaklanarak, imajinasyon enerjisinin şerit üzerinde çeşitli fiziksel ve kimyasal değişimler yaratması mümkündür.

Gözsüz Görüş (Dermo-optik)



Son yapılarn araştırmalar, sadece gözle değil aynı zamanda derimizle de görebileceğimizi göstermiştir. Japonya da bu tür yetilere sahip olduğu belirlenen çocuklar özel eğitime alınmaktadır. Özellikle derimizle, dokunarak görme işlemidir. Dokunarak yazı, renk ve şekillerin algılanabilmesi üzerinde uzun zaman araştırmalarda bulunmuş ve çalışmalarını 1920’de yayımladığı yapıtında duyurmuş olan Fransız fizyolog ve yazar Jules Romains bu yeteneğin çalışmayla geliştirilebildiğini ve yalnızca el parmaklarla değil, yüz, göğüs ve ense kısmındaki deriyle de uygulanabildiğini açıklamıştır. Rus bilimcileri 1960’larda, dermo-optik duyarlığın gözün algılama kapasitesini aştığını, kızıl-ötesi (enfraruj) ışınları algılamada (karanlıkta ve ışık geçirmez plakaların arka tarafını algılamada) da geçerli olduğunu saptadıklarını açıklamışlardır.

Günümüzde bu paranormal algılamayı açıklamak üzere başlıca iki parapsikolojik varsayım bulunmaktadır:
Birinci açıklama; bu paranormal fenomende, sonar aygıtlarının işleme sistemini andırır tarzda, bedenden yayılan ve nesnelerde yansıyıp geri dönen partiküller ya da kızıl-ötesi ışınlar yoluyla algılama sözkonusudur. İkincisi ise; bu paranormal fenomende, elektromanyetik enerjilerin bedende ki akapunktur meridyenlerinin enerji noktalarıyla etkileşimi yoluyla algılama sözkonusudur.